Κυριακή 15 Μαΐου 2016

«Των φρονίμων τα παιδιά...πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!» ...ναι αλλά πρέπει να ξέρουν και τη συνταγή, αλλιώς θα μείνουν νηστικά!


Το bridge, όπως και το σκάκι είναι παιχνίδια στρατηγικής.
Ο εκτελεστής κάνει το πλάνο του στην εκτέλεση, προετοιμάζοντας συχνά την «τελική εικόνα» της παρτίδας όπου εκεί σκοπεύει να «στριμώξει» τους αντιπάλους και να τους νικήσει.
Η προετοιμασία, είναι ίδια με αυτή της μαγειρικής.
Γνωρίζουμε τη συνταγή, μαζεύουμε τα απαραίτητα υλικά και στη συνέχεια ακολουθούμε τις κινήσεις (όπως ακριβώς τα κάνουν και στην τιβι – τι δεν βλέπετε μαγειρική; Τόσες εκπομπες έχει!) με τη σωστή σειρά, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα – μενού της ημέρας.
Η τελική εικόνα (το πιάτο του σεφ), λέγεται finale.
Ένα δύσκολο κομμάτι της εκτέλεσης, είναι να μπορέσει ο εκτελεστής να φανταστεί μια ιδανική τελική θέση και να φτάσει εκεί. Αυτό απαιτεί, μέτρημα των κατανομών των αντιπάλων, γνώσεις finale και σωστό προγραμματισμό.

Για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στο σωστό finale, πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι αυτό. Έτσι ένα κομμάτι της ατομικής προπόνησης ενός παίκτη του bridge (όπως και του σκακιού), είναι τεχνικές παιξίματος τελικής θέσης.
Η τελική θέση (finale) στο bridge, είναι συνήθως τα 5 τελευταία φύλλα.
Βλέποντας εικόνες και λύνοντας προβλήματα, το μάτι του παίκτη εξασκείται και γνωρίζει καταστάσεις.
Έτσι στο μέλλον μπορεί να αναπαράγει τις εικόνες σε μια διανομή, οδηγώντας την τους αντιπάλους σε βολική για αυτόν τελική θέση.
Ακολουθούν 4 προβλήματα finale.
Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε τις λύσεις των φινάλε στις μπριτζοπεριπέτειες της Νουαζέτας (κλικ εδώ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου