Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ποια αρνάκια θα επιβιώσουν μετά το Πάσχα και θα συνεχίζουν να παίζουν μπριτζ; (Αμυντικό πρόβλημα μέτριας δυσκολίας)

Για όσους δεν γνωρίζουν, όταν οι παίκτες του μπριτζ κάνουν λάθος, συχνά αποκαλούνται "αρνάκια", "αρνιά", "εξάπαχα αρνιά" και διάφορα άλλα!
Είναι ένα «αστειάκι» μεταξύ των παικτών που ξεκίνησε από ένα πολύ γνωστό βιβλίο ενός από τους καλύτερους προπονητές και παίκτες στον κόσμο, του Krzysztof Martens με τίτλο «The Calf», δηλαδή το «μοσχαράκι».

Σε αυτό το βιβλίο, ο μεγάλος προπονητής, αναλύει διανομές στις οποίες εκείνος έπαιξε όπως λέει «σαν μοσχάρι!»
Είναι εντυπωσιακό, αφού όταν το διαβάζει κανείς σκέφτεται από μέσα του «κι εγώ έτσι θα έπαιζα!».
Αφού λοιπόν ο κύριος Martens λέει για μοσχαράκια, στην Ελλάδα αποφασίσαμε να λέμε για αρνιά ή αλλιώς αρνάκια του μπριτζ!

Μάλιστα δημιουργήθηκε μια μεγάλη ομάδα στο facebook «τα αρνάκια του μπριτζ», η οποία διοργάνωσε και φιλανθρωπικό & φιλοζωικό τουρνουά.
Με τον καιρό η ομάδα ξεχάστηκε, αλλά εκφράσεις όπως «έπαιξα σαν αρνί»! ή «έλα βρε αρνέλω!», ή απλά ένα σκέτο «μπεεεεε», ακούγονται συχνά στο τραπέζι του μπριτζ!
Μεταξύ αστείου και σοβαρού λοιπόν, όταν πλησιάζει το Πάσχα, τα αρνιά κρύβονται (έτσι δεν έχει και τουρνουά αυτές τις μέρες) για να επιζήσουν μέχρι την επόμενη χρονιά!
Φέτος όμως, την Μ.Πέμπτη, διοργανώθηκε μια παγκόσμια ταυτόχρονη ημερίδα (μεταξύ άλλων και για φθλανθρωπικούς σκοπούς) και πολλά αρνάκια έλαβαν μέρος, κάνοντας φυσικά πολλά λάθη!
Στην παρακάτω διανομή, τα αρνάκια καλούνται να κάνουν την σωστή άμυνα... αλλιώς ο κίνδυνος να μην επιζήσουν μετά το Πάσχα είναι μεγάλος! 
Ο Βορράς εκτελεί 4 με αντάμ τον Κ (το καλό αρνί βρήκε την σωστή αντάμ).
Καλείστε να βρείτε την σωστή άμυνα για να βάλετε μέσα το συμβόλαιο!
Διαβάστε την λύση του προβλήματος, στις μπριτζοπεριπέτειες της Νουαζέτας (κλικ εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου